elisabeth coevorden

De Theekast

Elisabeth heeft meer dan 50 soorten losse thee: Zwarte, groene, vruchten,kruiden en witte Theeën. Op alle verpakkingen vindt u de ingrediënten /samenstelling vermeld. Een kleine greep uit ons assortiment:
Zwarte Thee

Darjeerling:
Een mooie ronde thee met volle smaak en een mooie roodkleurige koper kleur

Kistje van de Keizer:
Melange van Lapsang Souchong en bladthee uit Indonesië en India. Een zeer bijzondere zachtere variant van Lapsang Souchong

Verjaardagsthee:
Een milde gearomatiseerde zwarte thee met fruitige en kruidige cranberries. Dat gaat heel goed samen!

Bloedsinaasappel:
Intensieve smaak van Bloedsinaasappel, de bijzondere variant op de standaard sinaasappelthee.

Rooibos
Naast de traditionele rooibos heeft Elisabeth ook Rooibos met Appel/Amaretto, de kruidige rooibos Chai , Rooibos Chocola/ Caramel en vele andere variaties

Groene Thee
De groene sencha thee is een klassieke groene thee,ook verkrijgbaar met Lemon en Sinaasappel/Gember

Straatje van Vermeer:
Een thee uit onze schilder serie, een verassende groene thee met Banaan Aardbei en Goudsbloem. Excellente smaak! Vruchtenthee

Geluksthee:
Een mooie vruchtenmelange met o.a. Framboos, Hibiscus, Goudsbloem, Braam, Sinaasappelschil en Papaya

Happy Fruit:
Niet lekker in je vel? Neem dan een kopje van deze heerlijke vruchtenmelange en de wereld ziet er gelijk anders uit. Met Hibiscusbloem, stukjes Appel, Ananas, Papaya Kers, Framboos, Aardbei, Rozenbottelschil en rode bessen.

Witte Thee
Pai Mu Tan:
Deze witte thee heeft een zeerfijne en opvallende volle smaak met een zacht en verfrissend aroma.

Fotografie Rutger Brons

De koffiekast

Elisabeth heeft een groot assortiment koffie van Mocca Do’r, Mocca Do’r is één van de beste koffiebranderijen van Nederland. Traditie speelt een belangrijke rol bij onze koffiebrander, waarbij ambachtelijke topkwaliteit voorop staat. Het geheim van de kwaliteit van de koffie schuilt, naast de kwaliteit van de ongebrande koffieboon, in het vakkundig mêleren en branden van de koffieboon. Deze wordt volgens de unieke Slow Roostered procedure op ambachtelijke wijze zeer langzaam geroosterd, waardoor de smaak ten volle tot zijn recht komt!

Alle koffiebonen kunnen wij voor u in de winkel malen, Espressomaling, filtermaling of grovemaling, het is allemaal mogelijk!
U vindt o.a. in ons assortiment :

Columbia Supremo:
Een koffie mild maar vol van smaak en geschikt voor alle koffievariaties. De Columbia Supremo is een klassieker! Vol en rijk aroma, evenwichtig en iets zoetig. Columbia is één van de grote koffieproducerende landen. Supremo verwijst naar het formaat van de boon: deze ziet er groot uit.
2 sterren.

Café Diego
Een koffie vol en rijkelijk van smaak en geschikt voor alle koffievariaties. De Café Diego is een krachtige frisse koffie met een mooie body. Deze 100% Arabica melange bestaat uit soorten koffie die afkomstig zijn uit Latijns- Amerikaanse landen zoals Mexico.
3 sterren

Sulawesi Kalosi
Een zeer krachtige en uitgesproken koffie voornamelijk geschikt voor Espresso en Cappuccino. De Sulawesi Kalosi is een karaktervolle, kruidige en zoete espresso koffie. Een koffie uit Indonesië die zich kenmerkt door zijn excellente body en lage zuurgraad. De koffie laat zich goed mengen met melk voor een heerlijke Cappuccino, Espresso en Latte Machiato.
4 sterren

Sicillia
Een zeer krachtige en uitgesproken koffie, voornamelijk geschikt voor Espresso en Cappuccino. De Sicillia is de ultieme krachtige Italiaanse espresso koffie, uitermate geschikt voor het maken van een echt sublieme Italiaanse Espresso of heerlijke Cappuccino. Deze espresso koffie is een briljante mix van Robusta en Arabica koffiebonen.
4 sterren

1 ster = mild van smaak
2 sterren = mild en vol van smaak
3 sterren= vol, rijkelijk en krachtig van smaak
4 sterren = zeer krachtig, vol en uitgesproken van smaak

In onze koffiekast vindt u nog veel meer uitgelezen koffiesoorten!